Steeds meer mannen ontdekken het effect van een goede voetconditie. De voeten zijn immers de gangmakers bij het sporten, joggen en actief bewegen. Zijn je voeten goed verzorgd en in perfecte conditie, dan ben je sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller. Maar toch begint het vaak met pijnlijke voetproblemen die mannen aan het denken zetten over hun ‘onderdanen’.
Ruim 8 op 10 Nederlanders heeft wel eens voetproblemen. Specifieke mannenklachten zijn voetschimmel (34%), zweetvoeten (31%) en ingroeiende nagels (26%). Vrouwen hebben daar beduidend minder last van, zij hebben vooral te kampen met overmatig eelt en likdoorns. Vooral met sporten hebben mannen vaak last van voetklachten en –blessures.

Drie maal je gewicht

Juist sporters besteden veel aandacht aan hun algehele conditie, techniek, voeding, kleding en schoeisel. Ook een goede voetconditie begint mee te tellen. Niet alleen bij voetbal en hardlopen, maar bij vrijwel alle sporten worden de voeten extra belast. Bij een rondje hardlopen dragen de voeten drie maal het gewicht. Om blessures te voorkomen is het zaak dat voeten in goede conditie zijn en dat de juiste sportschoenen worden gedragen. De pedicure verzorgt de voeten en kan adviseren over de schoenkeuze. Dat kan een hoop leed voorkomen, zoals blauwe, ingroeiende of ingescheurde nagels, kloofvorming op de hielen, overmatig transpireren en blaren.

Trend persoonlijke verzorging

De man is veel meer bezig met zijn persoonlijke verzorging. Hij wil zich niet voor zijn voeten schamen, bijvoorbeeld in het zwembad of bij het passen van schoenen. Ook lijkt bij de man het besef door te dringen dat de (toekomstige) partner erg veel belang hecht aan zijn complete lichamelijke verzorging. Persoonlijke verzorging gaat tegenwoordig tot en met de voeten!

Wat zijn goede tips voor (dagelijkse) voetverzorging?

  • voeten dagelijks wassen en goed afdrogen vooral tussen de tenen
  • het gebruik van zeep zoveel mogelijk beperken de teennagels recht en niet tekort knippen
  • dragen van sandalen (blote voeten): voeten met name de hielen dagelijks incremen (bij voorkeur ‘s avonds voor het naar bed gaan zodat de crème goed kan intrekken) met (een vette) crème om droge hielen met eelt/kloven te voorkomen (beperken)

Moet ik eerst naar de huisarts voor een doorverwijzing naar de pedicure?

Nee, dat hoeft niet. Bij de pedicure kun je zonder doorverwijzing van je huisarts terecht. Gewoon bellen voor een afspraak.